Podle čeho vybírat zásnubní prsten 

Žádost o ruku je velká událost, která od muže vyžaduje pořádný kus odvahy. Snad každého doprovázejí obavy, že se setká s odmítnutím. Nejistotu panuje i kvůli zásnubnímu prstenu. Bude se vyvolené líbit? Výběr prstenu je náročná disciplína, ale nebojte, žena ho určitě bude mít ráda. Do konce života jí bude připomínat váš významný den. 

Určete očekávanou cenu prstenu

Možná jste narazil na pravidlo, podle kterého byste měl za zásnubní prsten utratit dva až tři měsíční platy. Nenechte jím vyvést z míry. Opravdu není nutné do prstenu investovat tolik. Proti gustu žádný dišputát, ale určitě je rozumnější šetřit peníze na svatbu a líbánky.  

Kolik by měl zásnubní prsten stát, vám nikdo nepoví. Každý to vidí jinak. Přizpůsobte se svému rozpočtu. Vezměte v potaz také to, jaká cena by připadala adekvátní vaší budoucí snoubence. Cenové představy se držte, až budete procházet zlatnictví nebo brouzdat internetovými obchody. Nabídka prstenů se tak zúží, bude se vám v ní lépe orientovat. 

Velikost? Je to risk! 

Určit správnou velikost je oříšek. Nosí přítelkyně prsteny? Výhra je v kapse! Změřte potají jejich průměr a máte hotovo. Pokud prsteny nenosí, máte několik alternativních možností. Vždy to bude však trošku risk.

  • Důkladně prozkoumejte její prsty, porovnejte je se svými. 
  • Pokuste se o lest. Řekněte jí, že kupujete dárek pro někoho z rodiny a potřebujete porovnat velikost s jejím prstem.
  • Pomocí provázku jí změřte prst, když spí. 

Když se netrefíte, nic není ztraceno. Velikost prstenu se dá dodatečně upravit. 

Důležitá otázka: Jaký má přítelkyně vkus? 

Zamyslete se nad tím, jak se přítelkyně obléká a kterým barvám dává přednost. Prozkoumejte její šperky, prsten volte v podobném stylu. Raději nesahejte po extravagantních kouscích. Zásnubní prsten bude přítelkyně nosit každý den, a tak k ní musí dokonale ladit. 

Z jakého kovu by měl být vyroben? Sázkou na jistotu je zlato bílé barvy. Do žlutého zlata se pouštějte jen v případě, že ho vaše přítelkyně nosí. Řada žen mu totiž příliš nefandí, hůře se kombinuje s oblečením a doplňky. Pokud víte, že má budoucí nevěsta citlivou pokožku, vyberte prsten z platiny, je nejšetrnější. 

Nestyďte se vyhledat pomoc 

Nevíte si rady? Nemusíte v tom být sám, odhoďte stud a požádejte o pomoc její kamarádku, sestru či třeba matku. Jestli se z žádnou z nich dost dobře neznáte, obraťte se na alespoň na svou kamarádku či příbuznou. Ženský pohled na věc vám výběr zásnubního prstenu usnadní

Až budete prsten mít, podívejte se, jak požádat o ruku.

Sdílet článek