Jak požádat o ruku a jaké místo zvolit?

Po vašem boku kráčí ta nejdokonalejší z nejdokonalejších, pouto mezi vámi je silnější než ocelové lano, pohled na její tvář odhání ty nejčernější myšlenky a jediné, na co myslíte, je to, jak jí být ještě blíž. Gratulujeme, našel jste tu pravou! Pokud přemýšlíte nad žádostí o ruku, vyřčení svatebních slibů a následný společný život, určitě pokračujte ve čtení. Dozvíte se spoustu tipů, které vám osvětlí, jak správně vaši milou požádat o ruku a jak z navléknutí zásnubního prstenu udělat nezapomenutelný moment vašich životů.

Zásnubní prsten, jeho historie a kam patří

Důležitou roli při zásnubách a žádosti o ruku hraje prstýnek. Dámy velmi rády ocení příběh ukrytý za prstenem, ale hlavní je darování z lásky a z upřímnosti. Určitě se při koupi prstenu nenechte finančně zruinovat, hlavní je symbolika vaší nehynoucí lásky, která v budoucnu rozkvete ještě víc. Svatba se blíží!

Tradice zásnubních prstenů se datuje již cca 4800 let zpátky. První zmínky můžeme najít ve starověkém Egyptě, kde muži splétali drobné kroužky z konopí a rákosí, které následně v příslibu lásky navlékli svým partnerkám na ručku. O zásnubách s prstenem můžeme číst například i v literatuře spojené s dávným Římem. I tehdy byl prsten důležitou symbolikou, proto na něj při velkém večeru rozhodně nezapomeňte!

Středověká tradice dokonce definovala i místo, na kterém by se výjimečný šperk měl vyjímat. Umístění prstenu určuje tzv. vena amoris, neboli žíla lásky. Pověra ve středověku tvrdila, že existuje určité spojení mezi prsteníčkem a srdcem, proto by žena měla zásnubní prsten lásky nosit na čtvrtém prstu levé ruky. Čím blíž srdci, tím lépe!

Jak na to tradičně a podle etikety? 

Jak na samotnou žádost o strávení celého života vedle vás? Samozřejmě podle zaběhnutých pravidel etikety. Nemusíte si pronajímat kapelu nebo vypouštět lampionky lásky, klíčové jsou tradiční momenty typické pro žádost o ruku.

Muž by měl ženě věnovat kytici, klasicky se jedná například o pugét růží či jiných květů. Romantickou atmosféru skvěle podtrhne láhev kvalitního vína či sektu, výborná večeře nebo oblíbená hudba.

Při samotném aktu žádosti o ruku by měl muž pokleknout na koleno a drahou polovičku obdarovat zásnubním prstenem. Přečtěte si, podle čeho vybrat ten správný.

Určitě byste neměl před samotnou žádostí o ruku vaší partnerky zapomenout na tradici, která potěší a dojme snad každého. Ano, jde o souhlas rodičů! Otec a matka vaší snoubenky budou mít na krajíčku a vy svým formálním činem krásně odstartujete vstup do nové rodiny!

V moment vyslovení příslibného ano z úst vaší partnerky můžete začít oslavovat. Ale kdy je ten správný čas a jak vybrat ideální místo?

Ideální čas, ideální místo!

Pokud rozvažujete nad ideálním místem a hledáte inspiraci, která vám přesně řekne, kdy o ruku vaši vyvolenou požádat, hledejte přímo ve vašem srdci.

Ani na ideální místo není přesná a zaručená rada, ale rozhodně zvolte variantu romantickou a spojenou s vaším vztahem. Máte s přítelkyní oblíbenou restauraci, park, kde jste se poprvé políbili nebo jiné symbolické místo? Určitě ji o ruku požádejte právě tam!

Zásnuby za vámi, co teď?

Vaše milovaná nastávající řekla své ano a vaše láska čeká na zpečetění. A jaké kroky podniknout teď? Podívejte se na to, jak napsat svatební oznámení nebo na to, jak si ulehčit plánování svatby díky svatebnímu webu, který nabízí velké množství praktických funkcí.