Jak požádat o ruku a jaké místo zvolit?

Po vašem boku kráčí ta nejdokonalejší z nejdokonalejších, pouto mezi vámi je silnější než ocelové lano, pohled na její tvář odhání ty nejčernější myšlenky a jediné, na co myslíte, je to, jak jí být ještě blíž. Gratulujeme, našel jste tu pravou! Pokud přemýšlíte nad žádostí o ruku, vyřčení svatebních slibů a následný společný život, určitě pokračujte ve čtení. Dozvíte se spoustu tipů, které vám osvětlí, jak správně vaši milou požádat o ruku a jak z navléknutí zásnubního prstenu udělat nezapomenutelný moment vašich životů.

Zásnubní prsten, jeho historie a kam patří

Důležitou roli při zásnubách a žádosti o ruku hraje prstýnek. Dámy velmi rády ocení příběh ukrytý za prstenem, ale hlavní je darování z lásky a z upřímnosti. Určitě se při koupi prstenu nenechte finančně zruinovat, hlavní je symbolika vaší nehynoucí lásky, která v budoucnu rozkvete ještě víc. Svatba se blíží!

Tradice zásnubních prstenů se datuje již cca 4800 let zpátky. První zmínky můžeme najít ve starověkém Egyptě, kde muži splétali drobné kroužky z konopí a rákosí, které následně v příslibu lásky navlékli svým partnerkám na ručku. O zásnubách s prstenem můžeme číst například i v literatuře spojené s dávným Římem. I tehdy byl prsten důležitou symbolikou, proto na něj při velkém večeru rozhodně nezapomeňte!

Středověká tradice dokonce definovala i místo, na kterém by se výjimečný šperk měl vyjímat. Umístění prstenu určuje tzv. vena amoris, neboli žíla lásky. Pověra ve středověku tvrdila, že existuje určité spojení mezi prsteníčkem a srdcem, proto by žena měla zásnubní prsten lásky nosit na čtvrtém prstu levé ruky. Čím blíž srdci, tím lépe!

Jak na to tradičně a podle etikety? 

Jak na samotnou žádost o strávení celého života vedle vás? Samozřejmě podle zaběhnutých pravidel etikety. Nemusíte si pronajímat kapelu nebo vypouštět lampionky lásky, klíčové jsou tradiční momenty typické pro žádost o ruku.

Muž by měl ženě věnovat kytici, klasicky se jedná například o pugét růží či jiných květů. Romantickou atmosféru skvěle podtrhne láhev kvalitního vína či sektu, výborná večeře nebo oblíbená hudba.

Při samotném aktu žádosti o ruku by měl muž pokleknout na koleno a drahou polovičku obdarovat zásnubním prstenem. Přečtěte si, podle čeho vybrat ten správný.

Určitě byste neměl před samotnou žádostí o ruku vaší partnerky zapomenout na tradici, která potěší a dojme snad každého. Ano, jde o souhlas rodičů! Otec a matka vaší snoubenky budou mít na krajíčku a vy svým formálním činem krásně odstartujete vstup do nové rodiny!

V moment vyslovení příslibného ano z úst vaší partnerky můžete začít oslavovat. Ale kdy je ten správný čas a jak vybrat ideální místo?

Ideální čas, ideální místo!

Pokud rozvažujete nad ideálním místem a hledáte inspiraci, která vám přesně řekne, kdy o ruku vaši vyvolenou požádat, hledejte přímo ve vašem srdci.

Ani na ideální místo není přesná a zaručená rada, ale rozhodně zvolte variantu romantickou a spojenou s vaším vztahem. Máte s přítelkyní oblíbenou restauraci, park, kde jste se poprvé políbili nebo jiné symbolické místo? Určitě ji o ruku požádejte právě tam!

Zásnuby za vámi, co teď?

Vaše milovaná nastávající řekla své ano a vaše láska čeká na zpečetění. A jaké kroky podniknout teď? Podívejte se na to, jak napsat svatební oznámení nebo na to, jak si ulehčit plánování svatby díky svatebnímu webu, který nabízí velké množství praktických funkcí.

Sdílet článek