Tipy na dárky pro svatební hosty

Součástí svatby jsou také svatební dary pro hosty, kteří se rozhodly na vaši svatbu dorazit. U této části je vhodné se opravdu zamyslet a neobdarovávat hosty něčím, co konec konců zůstane jen někde ležet, jako nevyužitá věc. Tím, že lidem kteří přijdou na vaši svatbu dáte dárek, vyjadřujete vděčnost za to, že dorazili oslavit váš velký den. Pojďme se tedy společně podívat na možnosti a tipy na dárky, které udělají radost a budou hosty využívané 🎁.

Když to vezmeme tak obecně, lidé ve většině času opravdu rádi dostávají dárky ručně tvořené, proto volba například plátěných tašek s hezkým motivems kterými si najde využití snad každý není vůbec špatná, stejně jako záložky, ručně dělaná mýdla do koupele, či sypaný čaj z domácích bylinek.

 

 

Ale mnoho z nás má už tak nespočet věcí, které musí pro svatbu připravit, proto myšlenka k tomu všemu “tvoření” dárků pro hosty může být opravdu děsivá. Jsou tedy určitě i věci, do kterých nemusíte být kreativně zapojeni vy, ale můžete si je nechat na míru od někoho udělat, nebo jednoduše nakoupit či objednat.

 

Dárky, které vytvoří úsměv na tváři mohou také být ve formě jídla. Co takhle do sladka 🍫 třeba domácí svatební koláčky, med, sušenky, čokoláda, perníčky, makronky nebo marmeláda? Nebo půjdete raději do slana 🥨 s domácí paštikou, pomazánkou, ručně dělanými nudlemi, či korejským kimtchi? Možností je mnoho, hostům lze též nakombinovat sladké a slané – jak se říká “od každého rožku trošku”.

 

 

Drinky a pití obecně spadají též z velké části do sekce svatby, proto je lze využít zároveň i jako formát dárků pro hosty. Co takhle domácí sirup, jablečný mošt, svatební víno x slivovice, domácí čaj, či medové víno 🍸?

 

Dary mohou mít i formu materiálních věcí, a s těmito určitě chybu neuděláte – svatební fotografie, svíčky, květiny, malované talířky, skleničky nebo USB disk 🕯️.

 

Sdílet článek