Originální nápady na jarní svatební menu

Jaro by se dalo považovat také za velmi oblíbené roční období na svatbu. Všechno venku rozkvétá, začíná svítit sluníčko a všichni mají po studené zimě lepší náladu. V tomto období roste též spousta výborných plodů a jiných pochoutek, z kterých lze udělat výživné čerstvé jarní menu nejen na akci, jako je svatba. Zde je 5 tipů na svatební jídla z potravin, které rostou na jaře, můžete je tedy podávat čerstvá a nejen, že si hosté pochutnají, ale budou konzumovat i spousta živin, které jsou pro tělo zdravé.

1, Opečený losos s jarní cibulkou a chřestem

Svěží losos dělaný na jarní cibulce doplněný čerstvým chřestem a rajčaty zní složitě, přitom ho lze do 15 minut udělat a nejen, že tento chod bude působit luxusně, ale není i tolik těžký na žaludek. Losos obsahuje spoustu bílkovin, vitamínů a má skvělé účinky na mozek, oči, klouby a mnoho dalšího. Tímto jídlem uděláte radost nejen lidem, co se rádi zdravě stravují, ale i všem labužníkům moderních jídel.

2, Předkrmový salát s vejci, zeleninou a kuřecím masem

Takový salátek se sezónní zeleninou jako je ředkvička, hrášek, salát nebo jarní cibulka s čerstvými lístky špenátu, vejci na tvrdo a plátky šťavnatého chutně okořeněného kuřecího masa udělá snad na svatbě radost každému :).

 

3, Zapékané palačinky s ricottou

Na akcích jako je svatba je vhodné myslet i na vegetariány. Zapékané palačinky s ricottou je jídlo, na kterém si dokáží pochutnat i lidé, co jedí maso na denní bázi a rozhodně tím nikoho neurazíte! Ricotta obsahuje spoustu snadno zpracovatelného vápníku a vitamíny.

4, Pečená červená řepa

Červená řepa vyniká nejen svým zbarvením, ale také chutí. Opečená společně s ricottou, medem nebo oříšky může tvořit vynikající chod a zabírat i tak místo na vašem svatebním menu. Řepa je bohatá na minerály a obsahuje spousta vitamínů.

 

5, Jarní rizoto s hráškem a zastřeným vejcem

Delikátní rizoto s čerstvě natrhaným hráškem, dochucený trochou ředkvičky a se zastřeným vejcem na vrchu… naprosto dokonalá kombinace jarních chutí ve formě rizota, která nesmí na vaši svatbě chybět!

 

Čerstvé vitamíny z jarních jídel všichni po zimě opravdu potřebujeme, proto o těchto jídlech neváhejte a přidejte nějaké do svého svatebního jarního menu!

Sdílet článek