Originální nápady na podzimní menu

Podzimní svatba má spoustu výhod i nevýhod. Jednou z výhod je určitě vysoký výběr chutných a kvalitních jídelních chodů, které můžete přidat právě i do svého svatebního menu. Na podzim roste mnoho výživných sezónních surovin, s kterými se dá dobře pracovat jak do sladka, tak i do slana.

1, Datle zabalené ve slanině

Neobvyklá kombinace sladké a slané chutě, která dohromady tvoří neobyčejný výsledek. Datle, zdravá alternativa sladidel přispívá k našemu zdraví nejen z fyzické stránky, ale i ze stránky psychické. Toto sladké ovoce prospívá kostem, kloubům, pozitivně ovlivňuje krevní tlak a napomáhá normální činnosti nervové soustavy.


2, Dýňový koláč s jablky a se skořicí

K jednomu z barevnějších jídel patří koláč z typické podzimní sezónní zeleniny, tedy dýně. Dýně Hokaido, skvělý druh na pečení, udělá výsledek nejen vláčný, ale dodá vašemu tělu vysoký obsah vitamínů A a C, které mohou pomoci posílit náš imunitní systém. Koláč je vynikající ve spojení se sezónními jablky a dochucený skořicí.

3, Kuře s jablečno-brusinkovou nádivkou

Čerstvé, na jazyce rozpadající se kuře ve spojení s vynikající originální podzimní nádivkou nadchne každého milovníka „cozy podzimu“. Sladké tóny ovoce zvýrazní šťavnatou chuť masa a přinesou na vaši svatbu skvělou atmosféru.

4, Skořicové churros s horkou čokoládou

Churros pochází podle legendy z čínského pokrmu „jou-tchiao“ a přinesli ji do Evropy námořníci z Portugalska. Churros je sladký pokrm z měkkého těsta, možný obalit ve skořici, jednoduchý na zhotovení a podávaný se slaným karamelem, nebo horkou čokoládou. Právě tato pochoutka může tvořit vynikající dezert vaši podzimní svatby.


5, Jablečný cider s hřebíčkem a skořicí

Nápoj z jablečného kvašeného moštu podávaný ve vykrojených jablkách, ozdobený kouskem hřebíčku a skořice je nejen krásný nápoj na pohled, ale i chuťově vynikající drink pro vaše hosty.

Sdílet článek