Svatební Sweet bar a vše potřebné o něm

Sweet bar aneb Candy bar má mnoho uplatnění i mimo svatební akce. Pojďme se ale spolu mrknout na využití „sladkého baru“ na svatbě. Sweet bar obecně představuje stolek či koutek plný sladkých pokrmů a sladkostí. Že se mu přezdívá „sladký bar“, ale neznamená že se v něm nemohou nacházet zdravé dobroty. Sladký přece neznamená nezdravý, no ne?

U klasického Candy baru se budou hromadit pravděpodobně mlsouni, hosté kteří si potrpí na sladké… co takhle ale vymyslet i slanou variantu Candy baru. Ano! I to je možné.

Jaké mohou tedy být varianty sladkého baru?

Klasický „dortíkový“ Sweet bar

V tomto koutku sladkého najdete vše od různých cupcaků, přes koláčky, dortíky, klasické dezerty jako je věneček, až po cukroví nebo sladké limonády. Mnohým to splní jejich představy sladkého na svatbě a budou tedy spokojeni.

Co ale hosté, kteří si představovali něco speciálního, něco co ještě nikdy neměli? Nabídněte jim…

Sweet bar plný netipických zahraničních dezertů a sladkostí

S touto variantou si můžete opravdu vyhrát. Můžete to pobrat jako „cestu světem“ a udělat na baru více skupinek sladkostí rozdělených do zemí. Dobroty z Francie, Ameriky, Austrálie, Skotska nebo Itálie. Aby koutek působil přehledně, můžete ho ještě vytunit o ručně psané cedulky ke každé zemi. Na ni si hosté mohou přečíst samotnou zemi původu, nebo i podrobnosti k jednotlivým sladkostem. Součástí mohou být makronky, cake pops, panna cotta, shortbread nebo pavlova.

Na svatbě se též objeví milovníci slaného… co jim tedy netypicky nabídnout?

Sweet slaný bar

Slaná verze tohoto trendu by se mohla především chytit u mužské části hostů, kteří si potrpí například na sýrech. S rozvržením slaných pochoutek si můžete vyhrát úplně stejně, jako se sladkými. Bar může zahrnovat různě ochucené i neochucené oříšky, hroznové víno, bagety, olivy, med, crackery, špízy, speciální šunky a právě již zmiňované sýry. V případě více druhů sýru by bylo hezké k nim opět na cedulky připsat alespoň zemi původu.

A jako poslední verzi zde máme verzi Sweet baru, která bude snáze stravitelná a mnohem výhodnější pro naše tělo.

Zdravější Sweet bar

Koutek pro všechny, kteří ocení výživnější variantu sladkostí a dobrot. Tento bar může například obsahovat ovocné pití, mrkvové, cuketové, jablečné či datlové dortíky, ovocné špízy, sušené ovoce, oříšky v kvalitní čokoládě, banánový chléb, chia pudinky nebo dezerty bez lepku či přidaného cukru. Tato varianta se dá opravdu hezky rozšířit do mnoha okruhů stravy a udělá radost nejen lidem co mají bezlepkovou dietu.

Cenová relace Candy baru

Zde záleží hodně na tom, jestli si chcete celý bar nechat od někoho udělat, a nebo výzdobu či pečení necháte z části na někom z rodiny, nebo na vás. Také samozřejmě záleží na množství hostů i jídla, který v baru chcete jako občerstvení mít. Cena za celkový catering Sweet baru pro 100 lidí se odhadově pohybuje v rozmezí 10 – 25 000 Kč. Cena může být nižší i vyšší, záleží hodně i na výběru sladkostí a především jejich kvalitě.

Sweet barů se na místě může při vyšším rozpočtu svatby umístit více. Aby si tak každý našel své… a nebo také různé druhy spojit do jednoho většího baru.

Dejte vašim hostům vše, co jejich chuťové buňky žádají ve formě „Sladkého baru“!

Sdílet článek