Svatba a roční období

Prvotní krok ke správně naplánované svatbě, je výběr data, kdy se svatba bude konat. Od toho se odráží i výběr ročního období. Obecně je známo, že svatby se nejčastěji konají v rozmezí léta a podzimu, kvůli teplému počasí, ale každému vyhovuje něco jiného. V tomto článku se dozvíte, jaké výhody mají jednotlivá roční období, protože přece jen – každé má něco do sebe. Jaké období si zvolíte vy?

Svatba na jaře

Pokud se rozhodnete pro jarní svatbu, budou u vás převažovat pravděpodobně květiny. Jednou hlavní výhodou jarní svatby totiž je bohatý výběr květin, které se dají díky „jejich“ sezoně sehnat levněji. Jaro je určitě vhodné pro ty, kteří si představují svatbu ve veselých světlých barvách, ať už v pastelových, nebo pouze růžových odstínech. Fotky z jarní svatby budou krásné, jelikož pozadí mohou doplňovat kvetoucí rostliny, které ale mohou být zase pro alergiky problémem.

Svatba v létě

Letní svatba je jedna z nejoblíbenějších variant obecně. Proč ale zrovna léto? Léto je skvělé určitě přednostně díky svému počasí. Svatební fotografie budou úžasně osvětlené a sluníčko dodá celé svatbě pozitivní atmosféru. Barevnost svatby se v létě rozšiřuje do více pestrých barev a nevěsta si může dovolit lehčí šaty, klidně i bez ramínek. V létě je krásné uspořádat svatbu i někde u moře, nebo obecně poblíž vody. Určitě je ale lepší sáhnout po odolnějších květinách, vůči vysokým teplotám. Jedna z výhod léta je i to, že jako občerstvení lze využít čerstvé osvěžující ovoce i pití.

Svatba na podzim

Pro milovníky sytějších barev a správné atmosféry je právě podzim ta správná volba! Toto roční období dává páru právě tu možnost, obléknout si něco barevnějšího. Ozdoby mohou být více do přírodna a jídelní menu se může rozšířit o podzimní klasiky, ať už se jedná o jablečný koláč, skořicové šneky, luštěniny nebo hovězí.

Svatba v zimě

Svatba v zimě je celkem netypická, proto bude určitě snazší sehnat volný termín. V tomto období je skvělé si zarezervovat i nějaké pohádkové místo na svatbu, kde je zaručený sníh. Nevěstiny šaty mohou mít kouzelné zimní doplňky, ať už jde o zimní kožíšek, perly, nebo jemné doplňky ve vlasech. Zdobení svatby může v tomto ročním období obsahovat i vločky, šípky, či šišky. U této varianty je zaručeně nevýhoda sychravého počasí, proto je vhodné svatbu uspořádat ve vnitřních prostorech. Na některé svatební momenty je ale určitě fajn být venku. Zimní svatba může mít i krásně voňavý jídelníček – od skořice, přes zázvor, po hřebíček. I v zimě lze mít krásnou svatební kytici, doplněnou například šiškami, jeřabinami či jehličím.

Sdílet článek