Svatba a praktiky jak plánovat

Určitě se mezi námi najdou tací, kteří by si nejraději vše naplánovali do poslední minuty a jeli v tomto režimu celý svůj život. Poté i tací, kteří nechávají svůj život plout a do plánování vlastně ani moc hrrr nejsou. Jakmile ale přijde na téma svatby, a role rozvrhnutí všeho padne na vás, nic jiného než naplánovat alespoň menšinu věcí vám nezbyde. V tomto článku se dozvíte, v čem vám vhodný diář a způsob zápisu plánů může usnadnit během svatebních příprav práci a zpříjemnit celý proces 💍.


Výhody plánované svatby 👰🏽‍♀️

Pod pojmem “plánování” vám v hlavě nemusí vyskakovat samé negativní myšlenky o tom, jak věci budou a že to bude náročné a věci nebudou “podle plánu” vycházet. Vlastně by to mělo být naopak – nastavené plány mohou být skvělým nástrojem nejen u akcí jako je svatba k dosáhnutí požadovaného výsledku, bez hektiky a zbytečného stresu. Ve skutečnosti si proces “tvoření” svatby za pomocí diáře můžete užít. Stačí na to jít postupně, udělat si to hezké a využít “techniku”, která bude na vaši cestě nejlépe pomáhat vám.


Vyberte si svůj zápisník, diář, či kalendář a začněte 📖.

U tohoto bodu velice závisí na tom, kolik času do svatby vám zbývá a kolik času nad plánováním chcete strávit. Jakmile bude ale svatba pečlivě naplánovaná, je velice pravděpodobné, že budete na konci s výsledkem spokojeni 👍🏼.


1, Stolní/ Nástěnný kalendář

Pro ty, kterým moc času na plánování nezbývá je nejpraktičtější a nejrychlejší verze využít váš stolní či nástěnný kalendář, do kterého si můžete dopředu vypsat věci, které se musí dané dny zařídit. Zapisování si můžete zpříjemnit tématickými samolepkami, washi páskami nebo barevnými fixkami 🖊️.


2, Produktivní diář

Plánování svatby může začít v průběhu celého roku, ale do plánů a svatební pomyslné “produktivity” se lze vrhnout naplno kdykoliv a kdekoliv. S tím vám může pomoci Produktivní diář od Creativek. Můžete si ho přizpůsobit pro sebe na míru, jelikož si lze pořídit i nedatovaná verze. Tedy začít se zápisy plánů je možné kdykoliv během roku. Na e-shopu Creativek si můžete zároveň ke zpříjemnění plánování pořídit i tematické svatební samolepky, či organizační nebo ozdobné samolepky s washi páskami ✨.


3, Bullet Journal

Pokud si chcete organizaci svatby udělat ještě o něco hezčí a rádi tvoříte, zkuste techniku Bullet Journal, u které si prostory můžete zcela upravit svým potřebám a zároveň si to kreativním způsobem udělat hezké. Bullet Journal zápisník společně s potřebnými věcmi k němu najdete též u Creativek.Zároveň si u těchto produktů můžete být jisti, že jsou velice kvalitní a výroba produktů probíhá v Česku 🇨🇿.

Metoda Bullet Journal je zkráceně založena na plánování v odrážkách do prázdného zápisníku 📖.


4, Svatební plánovače

Také existují plánovače a diáře tvořené přímo pro svatbu, budou tedy nejspíše i obsahovat stránky týkající se svatebního tématu 👰🏽‍♀️. Těch najdete na internetu spoustu, například přímo od značky Svatební diář, Královské svatby, Lovelu, nebo Adellene.

Jakým stylem budete plánovat vy? 💍

Sdílet článek