Svatební ochutnávka ze světa - část 3 Francie

Jídlo a catering – jak už všichni nejspíš víme, je důležitou součástí svatby, co spojuje hosty dohromady. Díky dobrému jídlu si lidé dokáží více danou akci užít a vzpomínat na ni s hezkými pocity. Pokud plánujete svatbu v České republice, kde zároveň i celý svůj život bydlíte, je důležité nejen pro vás, ale i hosty udělat svatbu něčím speciálnější. Zda jste milovníci českých jídel, udělejte menu z jídel, které by jste si na svatbě přáli mít…k tomu ale tento den udělejte o něco speciálnější. Vyhraďte si pro svatebčany zvlášť stůl, na kterým budou speciální pochoutky z různých koutů světa. Hosté tak nejen zkusí něco nového, co ještě nejedli ale také se přiučí trochu z jiných kultur. Nyní se pojďme společně podívat na dobroty Francie, které by jste hostům mohly na ochutnávací stůl dát 💍.

Francie 🥐

Paříž, jakožto hlavní město a již dávno důležité centrum dění, měla přístup k surovinám celého světa – od mnoha druhů zeleniny, až po maso či mořské plody. Dnes si pod francouzskou kuchyní většina z nás představí sladké pokrmy, ale toto město má také spousta výborných slaných chodů, které mohou být velkou inspirací ke svatební ochutnávce.

1, Quiche Lorraine

Pochoutka Quiche Lorraine může být vynikající a snadno připravitelná pro váš ochutnávací kout, jako zástupce Francie. Jedná se o velmi typický a francouzi známý slaný chod ve formě koláče. Velkou výhodou tohoto jídla je, že ho lze podávat ve formě studené, teplé ale i vlažné a občané této země ho jí k snídani, obědu nebo i k večeři. Vnitřek francouzského koláče můžete obměnit dle svých chutí, obvykle se ale dovnitř dává pověřená brokolice, cuketa, špenát, chřest, rajčata, žampióny, slanina a navrch zapečený sýr a cibule.

2, Šneci plnění česnekovým máslem

Věřte, že opravdu své hosty nechcete ochudit o ochutnávku francouzských šneků. Jedná se o šneky, které vám v ulicích Paříže nabízejí snad na každém rohu a je to tedy i velice známé francouzské jídlo. Dají se koupit v supermarketech i ve zmražené verzi, ale ty se vážně nevyrovnají pravým francouzským šnekům s jemnou chutí česnekového másla.

3, Foie gras

Foie gras aneb luxusní ztučnělá játra z husy nebo z kachny jsou též jedním z oblíbených francouzských jídel. Je vyráběná z jater z vodních ptáků a dala by se pokládat za národní kulturní dědictví, které opravdu stojí za to alespoň ochutnat.

4, Croissanty a makronky

V České republice již tak známé croissanty a makronky původně pochází z Francouzského území. Supermarketové napodobeniny a polotovary se ale kvalitním pravým kouskům v žádném případě nevyrovnají.  Totiž správně se těsto na croissanty má nechat odležet několik hodin v ledničce a celý proces jeho výroby trvá až 24 hodin. Lze to urychlit, ale následně riskujete, že se vrstvy másla – které jsou u pravých croissantů základní, poruší a pečivo následně nebude tak nadýchané. Upéct perfektní makronky je také práce odborných cukrářů, kdy se prochází i procesem propichování malých bublinek v těstě. V dnešní době ale naštěstí lze výborné francouzské makronky i nechat objednat.

Sdílet článek