Svatební ochutnávka ze světa - část 1 Korea

Jídlo a catering – jak už všichni nejspíš víme, je důležitou součástí svatby, co spojuje hosty dohromady. Díky dobrému jídlu si lidé dokáží více danou akci užít a vzpomínat na ni s hezkými pocity. Pokud plánujete svatbu v České republice, kde zároveň i celý svůj život bydlíte, je důležité nejen pro vás, ale i hosty udělat svatbu něčím speciálnější. Zda jste milovníci českých jídel, udělejte menu z jídel, které by jste si na svatbě přáli mít…k tomu ale tento den udělejte o něco speciálnější. Vyhraďte si pro svatebčany zvlášť stůl, na kterým budou speciální pochoutky z různých koutů světa. Hosté tak nejen zkusí něco nového, co ještě nejedli ale také se přiučí trochu z jiných kultur. Pojďme se společně dneska podívat na pochoutky z Korei, které by pro svatební hostinu byly vhodné 💍.

Korea 🍱

Korejská republika, jakožto země ve východní Asii má velice speciální a odlišnou kulturu, než je ta naše. Nachází se zde spousta specialit, které mají nejen hodně benefitů pro naše zdraví a jsou ostřejší, ale uspokojí i naše chutě. Neříká se jen tak pro nic za nic, že japonská a korejská kuchyně patří mezi ty nejzdravější na světě.

 

1, Kimchi

Například Kimtchi – již tak známá pochoutka i u nás v Čechách totiž zlepšuje funkce trávicího systému, posiluje imunitní systém, podporuje hubnutí a kromě dalších výhod také chrání před rakovinou. Tato kvašená korejská zelenina má jedinou nevýhodu – a to takovou, že docela dost barví a nejde vyprat. Lze to ale velice snadno udělat i doma a nevýhodu barvení nemusíte řešit, zda ochutnávku připravíte bezpečně, popřípadě ho dáte hostům v uzavřených skleničkách domů. Kimtchi obsahuje čínské zelí, bílou ředkev, jarní cibulku a mrkev.

 

2, Sushi

I Korea má své sushi, které je velice podobné tomu japonskému – do mořské řasy zabalíte rýži, zeleninu, rybu nebo maso a nakrájíte na již tak známá kolečka. Sushi lze provést i v mini verzi, která bude na svatební ochutnávku jako dělaná. Především domácí sushi spadá do velice výživné a zdravé stravy, která obsahuje omega 3 mastné kyseliny, protein i spousta vitamínů.

 

3, Mandu (dumplings*)

Mandu může znít jako velice neznámé jídlo, přitom se jedná o již tak japonskem i koreou známé “dumplings” – aneb plněné knedlíčky masovo-zeleninovou směsí vařené v páře. Tyto knedlíčky jsou vhodné do polévek, nebo samotné na namáčení do korejské omáčky.

 

4, Dezert Tteok

Mezi nejznámější korejské dezerty patří mini koláčky s názvem Tteok, které mají opět spoustu variant a možností, jak je připravit a spadají k nim i zdravé verze. Velkou součást této dobroty tvoří jemně namletá rýžová mouka a náplní, která koláček zároveň i obarví mohou být červené fazole, med, sezamový olej, či ořechy. Na svatbě si hosté díky jejich velikostech tak mohou strčit rychle jednu do pusy, aniž by se s tím museli nějak krájet.

 

5, Polévka Samkjetang

Tato ostrá korejská polévka vzniká z vývaru z mladého kuřete a náplní z lepivé rýže, datlí a ženše, což je nejznámější bylinka z čínské medicíny. Kuře se následně nechává položené v polévce a podává se.

 

Pokud nejste zrovna vařící typ, většina jídel se dá i na svatbu objednat, hosté tedy o gurmánský zážitek nepřijdou :D.

 

Sdílet článek