Svatební stránky na vlastní doméně

Mít svatební stránky na www.brzy-svoji.cz obnáší spoustu výhod. Pojďme se spolu dneska podívat na možnosti vlastní domény pro vaše svatební stránky a jaká to má pro vás a váš web pozitiva.

Brzy svoji vám nabízí doménu zcela zdarma ve tvaru cokoliv.brzy-svoji.cz. Můžete si ale dle svého rozhodnutí připlatit vlastní .CZ doménu, díky které budou stránky vypadat mnohem lépe a budou i pro ostatní snadno zapamatovatelné.

Registrace domény

Při platbě (objednávce) za svatební stránky stačí zaškrtnou volbu Ano, chci super doménu: 

Následně se vám zobrazí políčko, kde napíšete adresu vašich stránek. Část s „www.“ nebo koncovku „.cz“ není potřeba vyplňovat, takže v případě, že chcete mít své svatební stránky na doméně „www.lucka-a-honza.cz“, zde stačí vyplnit pouze „lucka-a-honza“.

Po vyplnění názvu domény se zobrazí informace, jestli je doména volná a lze ji objednat nebo je doména již obsazená a je potřeba zvolit jinou doménu. V tomto případě je vhodné zkusit různé variace jako např.:

  • www.luckaahonza.cz (bez pomlček)
  • www.lucka-honza.cz (bez spojky)
  • www.honza-a-lucka.cz (prohozená jména)
  • www.honza-lucka.cz (prohozena jména bez spojky)
  • www.honzik-a-lucinka.cz (zdrobněliny)
  • www.novakovi.cz (budoucí příjmení manželů)
  • www.budeme-novakovi.cz (budoucí příjmení manželů)
  • www.nas-velky-den.cz
  • www.budeme-se-brat.cz
  • atp.

Možností je celá řada a vše je jen o naší kreativitě. Kdyby vám nevyhovovala .CZ doména, tak je možné se domluvit i na jiné koncové doméně, ale zde jsou ceny už individuální. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.

Aktivace domény

Po dokončení objednávky nebude doména hned aktivní, protože je potřeba ji registrovat u registrátora domén v ČR, následně aktivovat a propsat tuto informaci do celého internetu. Celý proces aktivace je čistě na nás a může trvat až 2 dny, zpravidla je to však do 12h. Jakmile bude vše nastaveno, tak vám přijde e-mail.

Napojení již existující domény zdarma

Máte vlastní doménu a jen byste ji chtěli napojit na vlastní svatební stránky? Není problém! Vaši doménu vám rádi napojíme a úplně zdarma.

Pro správné napojení je však potřeba, aby doména směřovala na naše servery. Postup je jednoduchý. Přihlásíte se do administrace registrátora vaší domény a v sekci DNS nastavíte tzv. „A“ záznam na IP 46.101.250.180. Tuto změnu je potřeba udělat pro variantu s „www“, tak i bez „www“. Tj. např. jak pro novakovi.cz, tak i pro www.novakovi.cz. Pokud máte u obou variant nějaké AAAA záznamy, tak ty je potřeba úplně smazat.

Správné nastavení si můžete zkontrolovat např. přes Google nástroj toolbox.googleapps.com/apps/dig/. Výsledek pro variantu bez www by vypadal:

V případě AAAA záznamu bychom neměli vidět žádné informace:

Nezapomeňte tuto kontrolu provést i pro variantu s „www.“. Jakmile budete mít nastaveno, pošlete nám e-mail a zbytek už zařídíme.

 

Sdílet článek