Originální nápady na letní svatební menu - část 2

Obzvláště v létě můžete své svatební menu utvořit originálně, svěže a ve zdravém duchu. Pojďme se spolu mrknout na 2. část nápadů na letní svatební menu.

1, Čerstvá ryba na grilu

K létu patří bezpochyby mořské plody, ryby a grilování. Když se jedná o čerstvé kousky, udělané na grilu, sladěné společně se sezonní zeleninou, rozhodně neuděláte chybu! Ryby obsahují omega 3 mastné kyseliny, které si naše tělo nedokáže vytvořit samo, proto ho musíme přijímat ve stravě. Jsou i skvělým zdrojem vitamínů A, D, K a E.

 

2, Burrata s čerstvým rajčatovým salátem

Burrata se dá snadno sehnat skoro v kterémkoliv obchodě, jako každý jiný sýr. Je to pařený kravský sýr, vzhledově podobný mozzarelle, ale s tekutější konzistencí uvnitř, která je bohatá na vápník. Společně s čerstvými rajčaty a bazalkou tvoří výbornou kombinaci chutí, o kterou nemůžete vaše svatební hosty připravit.

3, Nanuky z růžového vína

Originální “dezert” pro dospělé, vytvořený především z oblíbeného letního alkoholického vína, tedy vína Rosé. Už několikátým rokem je velmi oblíbenou letní činností výroba domácích nanuků. K tomuto “zmrzlému vínu” můžete i přihodit sezonní kousky ovoce a stane se to výbornou součástí vašeho svatebního menu.

4, Limetková panna cotta s horkými jahodami

Panna cotta je u nás též velmi rozšířená, mnozí ji známe z plastových kelímků a s lacinou čokoládou na vrchu. Co takhle luxusnější verze tohoto výborného dezertu společně s trochou limetky a s horkými jahodami na vrchu? Jednoduše dokonalý dezert.

5, Caprese špízy

Vhodné na svatební hostinu jsou také špízy. Takové osvěžující čerstvé špízy s kouskem bazalky, rajčaty, mozzarelly obalené v italské šunce, zalité kapkou olivového oleje… to nesmí na vaši svatbě chybět.

Jakým originálním letním chodem osvěžíte vaše svatební menu vy?

Sdílet článek