Originální nápady na letní svatební menu - část 1

S každým ročním obdobím je spojeno mnoho jídel, která dokáží být čerstvá pouze v danou sezónu. Nejlepší způsob, jak stravovat naše těla, je jíst co nejvíce nezpracovaných a sezónních jídel. Proto se spolu pojďme podívat, jak vašim svatebním hostům dát možnost, se na váš den stravovat nejlépe, jak to jen pro jejich těla bude možné a zároveň tak, aby si pochutnali. V tomto článku se podíváme na svatební menu v období, v kterém se svatby pořádají nejčastěji – tedy v létě.

V létě je určitě podstatné myslet na to, abyste jídlo udržovali čerstvé a aby obecně nebylo moc těžké. Každému (nejen) letnímu chodu hodně dodá, když bude obsahovat spoustu barev a bude tím působit i pozitivněji. Obvykle – čím více obsahuje jídlo barev, tím více obsahuje od každé živiny trochu. A to přesně naše tělo potřebuje. Takže barevnost jídla má určitě více pozitiv.

 

1, Letní závitky

Vietnamské závitky – jak ty jarní, tak i ty letní se u nás v České republice staly velmi populárními. Nejen, že jsou pro naše tělo výživné, jsou ale i snadné na přípravu, barevné a pochutná si na nich většina lidí. Takové letní závitky v rýžovém papíru můžete naplnit rýží, okurkou, mrkví, avokádem, lososem nebo kuřecím masem. U tohoto jídla je mnoho variant, s kterými si můžete vyhrát.

2, Jahodový salát

Pravé letní osvěžení ve formě jahodového salátu kombinovaného s odlišnými chutěmi, které dohromady tvoří nezapomenutelnou chuť. Pod pojmem “jahodový salát” si mnozí z vás představí nejspíše ovocný salát, v kterém převládají jahody. Co do něj ale přidat rukolu, polníček, mandle, vlašské ořechy, grep, meruňku, avokádo nebo kozí sýr?

3, Vepřový hamburger s ananasem

Co taková letní verze hamburgerů? Hamburger si opravdu nemusíte představovat jako BigMac z McDonaldu. Burger může mít i luxusnější verzi, dělenou z kvalitních ingrediencí. Stejně jako u pizzy, mnozí nemusí být velcí fanoušci kombinace ananasu se slaným, ale myslím si, že spousta milovníků neobvyklých chutí se na svatbě určitě najde :).

4, Hrášková bruschetta

Hrášek – označován též jako zeleninou léta, se na letním občerstvení vaši svatby může též využít. Udělat bruschettu z hrášku není vůbec složité a na kvalitním čerstvém pečivu s kozím sýrem a hruškou bude chutnat úžasně.

5, Avokádový chlebíček

Avokádo definitivně spadá k nejen letním oblíbencům mnoha gurmánů. Společně s čerstvou zeleninou jako rajče, tvoří vynikající kombinaci. Originálně můžete quacamole z avokáda namazat na rýžový chlebík a vyzdobit za pomoci již zmiňované zeleniny, bazalky a koření.

Sdílet článek