Svatební hry - část 1

Připravte pro své svatební hosty zábavu, na kterou jen tak nezapomenou. Originální svatební hry, díky kterým se o sobě dozvíte něco nového, budete z nich mít hezkou hmatatelnou vzpomínku, popřípadě se jen zasmějete. Vyplňte váš svatební program neobvyklými hrami s nenáročnou přípravou.

1, Svatební kvíz se zvedáním bot

Velmi zábavná a snadno připravitelná hra, díky které vás mohou hosté lépe poznat. Spočívá na tom, že si ženich s nevěstou sednou k sobě zády a oba budou mít v ruce jednu svoji botu a druhou botu vašeho partnera . Hra se nyní hraje tak, že někdo čte předpřipravené otázky, které pár neslyšel. Ti poté zvedají svou nebo partnerovu botu jako odpověď.

Příklad:

Kdo raději chodí do kina?

Oba dva zvednou na ráz botu toho, kdo raději chodí do kina. Jelikož ženich s nevěstou k sobě sedí zády, nemohou se přizpůsobit druhému a o to je hra realističtější a zábavnější.

2, Svatební tombola

Svatební tombola funguje na stejném principu jako každá jiná tombola. Je to v podstatě loterie s věcnými či vtipnými cenami za účelem charity, nebo pobavení. Lidé zaplatí například 50 Kč a dostanou lísteček s číslem, ke kterému je již přiřazená cena. Možnost je také udělat tombolu o jednu cennou věc (dort, televize, poukázka, vstupné) pro pouze jednoho výherce. Hosté nemusí poté kupovat ani nějak obzvlášť drahé svatební dary a mohou dát peníze do tomboly. Tuto informaci můžete připsat na vašich svatebních stránkách do sekce Dary nebo Info.

3, Společná malba

Do této hry můžete zapojit všechny hosty svatby, plus vám z toho jako výsledek vyjde na vzpomínku originální obraz. Jediné, co k tomu potřebujete je: plátno větších rozměrů, barvy a štětce a vytisknutou fotku, kterou chcete mít na obrazu. Jelikož se jedná o svatbu, tak by určitě bylo hezké, kdyby vznikl obraz s fotkou ženicha a nevěsty. Nyní stačí tužkou rozdělit obraz na více čtverců, očíslovat je a dle toho vytisknout po těch čtvercích i danou fotku. Plátno nechat postavené na nějakém dostupném místě pro všechny a nechat u toho položené barvy se štětci. Hosté budou postupně na svatbu přicházet a ti, kteří se budou chtít zapojit, dostanou jeden vytištěný čtverec fotky a kdykoliv během svatby ho na plátno podle sebe domalují. Tuto hru je fajn udělat po skupinkách, aby se zapojilo co nejvíce lidí.

4, Hádání sloganů

Hra, u které je cílem se pobavit, popřípadě vyhrát něco na zub. Stačí nakoupit nějaké jídlo, které bude snadno poznatelné z vymyšleného sloganu. A pak už jen k jednotlivým věcem vymyslet právě ty slogany, které čte na svatbě moderátor, popřípadě někdo jiný. Ostatní se snaží danou věc uhodnout a když ji uhodnou, tak ji i vyhrají. Tato hra lze udělat i s jinými věcmi, nemusí to být nutně jídlo… například produkty ze známých reklam, nebo filmů a knížek, kde by cenou nemuselo být nic, nebo nějaký speciální dezert.

Například: Redbull = energetický nápoj, “dává vám křídla”

5, Kniha hostů

Opět hra, díky které vám ze svatby zůstane mnoho vzpomínek. Vytvořte si fotokoutek a rekvizity k němu. U této aktivity je vhodné mít instax, popřípadě si pronajměte fotografa, který vám na místě fotky rovnou vyvolá. U fotokoutku bude ležet prázdná kniha, která se bude postupně během svatby hosty plnit. Do knihy mohou hosté psát i gratulace, či jakékoliv vzkazy. Vedle knihy je fajn mít položené washi pásky, kterými se fotky do knihy přilepí + budou okolí fotek hezky zdobit. Originální washi pásky můžete například sehnat na e-shopu www.creativky.cz.

Sdílet článek