Svatební hry - část 2

Jako pořadatelé v podstatě jakékoliv akce si určitě přejete, aby byla pro ostatní něčím nezapomenutelná. Mnoho lidí se neradi nudí, proto je skvělé vymyslet nějaký program obsahující zábavu. Stejně jako každou jinou akci, i svatbu je důležité pořádně naplánovat a přidat do ni nějakou formu zábavy. Pojďme se spolu mrknout na druhou část tipů svatebních her, které dokáží vaši svatbu udělat jinou a speciální.

1, Poznávačka na základě hmatu

První hra spočívá především na ženichovi, kterému nejprve zavážete oči a poté před něj postavíte několik žen, které jsou součástí svatby. Mezi nimi se bude nacházet i nevěsta a jeho úkolem bude na základě chodidel poznat, která z nich je jeho budoucí žena. Pro větší srandu můžete mezi ženy přimíchat i jednoho, či více mužů :D. Hra by se v podstatě mohla i podobat české pohádce Zlatovláska z roku 1973. Kde musí Jiřík poznat mezi zahalenými sestrami, která z nich je jeho Zlatovláska. Jedná se o rychlou, ale přesto zábavnou hru, u které se vyplatí pořizovat fotky!

2, Předávání jablka

Jedna z her, které se pravděpodobně nebudou chtít zúčastnit naprosto všichni, ale ti, pro které je hra vytvořena si ji určitě užijí. Tato svatební hra začíná rozdělením hostů do týmů, kteří se poté seřadí do řady za sebe. Tedy když budou tři týmy, budou tři řady. Úkolem této hry je bez pomocí rukou dostat jablko od prvního v řadě, přes všechny až k tomu poslednímu za co nejkratší úsek času. Můžete si pomoct krkem, pusou, čelem… co vás jen napadne, kromě rukou! Vítězný tým poté může dostat odměnu ve formě slaného talíře, lístků do tomboly zdarma, či čehokoliv jiného.

3, Hádání majitelky bot alá Popelka

K této hře je potřeba sehnat stejný počet dobrovolníků, jako dobrovolnic. Tedy když se přihlásí o účast 7 mužů, musí se k tomu zúčastnit rovných 7 žen. Všechny dámy si sundají boty a jednou z nich přispějí do krabice, kde se boty od všech žen promíchají. Poté už je řada na mužské straně, kdy si každý z pánů vylosují jednu botu a snaží se ji přiřadit k její majitelce. Ten, který to zvládne na nejmíň pokusů, může vyhrát symbolickou výhru.

4, Tanec okolo židlí

Je pravda, že na podobný způsob se hraje i jedna hra na táborech, kdy se kolem židlí netančí, ale pouze pochoduje. Jak se ale říká, i dospělí si potřebují hrát, tak si pojďme představit trochu dospělejší verzi této hry, která se může praktikovat na svatebních akcích. Do hracího prostoru připravte židle v počtu, závisle na zúčastněných. Tedy opět – zúčastní se 10 lidí, připravte 10 židlí. Hra začne a hosté začínají do hudby tancovat. Někdy během tance se hudba vypne a lidé mají za úkol se co nejrychleji usadit na jakoukoliv židli, co nejrychleji to jde. První kolo se hraje s plným počtem židlí, ale kolo od kola se židle ubírají a pokaždé ten nejpomalejší z hráčů vypadne. Vítěz může být opět odměněn nějakou maličkostí. Pokud plánujete vítěze obdarovávat, pojměte to originálně a dejte ji/mu nějaký vtipný, klidně i vyrobený dárek v podobě malé židle, či vtipně popsané medaile.

5, Kdo dřív přebalí panenku?

Soutěž, která se týká pouze novomanželů, ale ostatní se u toho určitě skvěle pobaví. Zda plánují ženich s nevěstou v budoucnu mít děti, nechte je projít zkouškovým testem s přebalováním panenek. Oba dva dostanou dětskou panenku a plenky a jejich úkolem bude co nejrychleji panenku přebalit. Jedná se o kratší hru, která je především pro pobavení a budou z ní určitě i vtipné “momentky” :D.

 

Je hezké mít na svatbě klasické tradiční hry, ale místo na ty originální a netypické se přece jen vždy najde. Vytvořte na svou svatbu program se zábavou nejen pro vás, ale i pro všechny ostatní hosty :).

Sdílet článek